Gäddsnipor, norskor och svettiga smörgåsar

Lördagen den 17:e Augusti klockan 06:45 på morgonen begav sig Gusten, John och Dennis till Åmmeberg med siktet inställt på gädda. Dennis använder grejer han aldrig har testat, John sportar vadare (like a Sir!) och Gusten visar övertygande hur man trailar upp en båt!

bensin

Dagen började på bästa tänkbara sätt, väderprognoserna visar totalt fel och vi klarar oss undan regn och får istället strålande sol och en svalkande bris i form av en mindre orkan. Väl framme i Åmmeberg dyker vi in hos lokala "Handlarn" och kassörskan är faktiskt en Norska! I och med att vi inte har planerat att köra någon trolling behöver vi inte, som vi trott, införskaffa fiskekort. Istället går vi loss på några mackor med tillhörande mjukostsmaker samt två rullar toapapper som självklart inte behövdes.

Redan efter 15 minuter med båten i vattnet inser vi att någon (Dennis?!) glömt Johns beteslåda vid bilen, i ren och skär Team Skithugg anda. Väl ute på böljan spanas intressanta vikar ut och sätts på prov omgående. Dennis, som aldrig jerkfiskat förut, landar en liten abborre runt 4hg efter bara 20-30 kast!

borre4hg

Strax efter kommer största fångsten för dagen i nästa vik, en pigg gädda runt 2,5kg! Gäddan var full av små bottenkryp som ingen vågade eller ville komma i närheten av. Dock tipsade detta om att gäddan ligger och lurar i all sallad där nere. Inte för att sådan här kunskap har räddat oss förut, men skam den som ger sig!

gaeddan
draget

Nästa tre vikar bjuder på ytterligare tre små gäddsnipor (fyra om man ska räkna tandpetaren till gädda Dennis krokade i hakan) och John lyckas inte riktigt kroka en, vad vi tror, en riktigt tjusig borre uppskattad till minst 7-8hg!

gusten

Efter paus i en vik som lyckligtvis låg i lä, mackor, baconost, kaffe och varm choklad i magarna begav vi oss vidare. Tyvärr verkade gäddorna bara visa fulfingret och ignorera oss för resten av kvällen men djefvlar, vilket vackert ställe det är. Även om vi inte fått någon fisk alls hade bara omgivningen varit värd resan!

Gustens magiska svettiga ost- och gurkmackor har genast blivit en klassiker inför våra kommande äventyr!

mackor
omslag

← Tillbaka
blog comments powered by Disqus