Kaos, röda ansikten och mustigt PB

Den andra "officiella" trippen för Team Skithugg i närliggande vatten. Redan när väckarklockorna dånade var det något magiskt över dagen och alla hade "den där känslan". För vissa skulle den känslan besvaras och för andra... not so much. Det slutade med ett PB, sönderbrända ansikten och kaos utan dess like.

Hela dagen började med ett par förseningar, det har blivit tydligt att vissa inte har minnet med sig på morgnarna. Kvarglömda atteraljer som hör fisket till börjar bli en standard. Hur som helst, efter ett snabbt frukoststopp vid Statoil var vi på väg mot nya äventyr. Den härliga damen som säljer fiskekort i en nedlagd bensinstation gav oss, utan dröjsmål, tips på vilken sjö som var vass samt ett par livshistorier från hennes liv i form av en längre novell. Visserligen var vi otåliga och ville iväg ut på sjön men det visade sig att vi delade bekantskap med hennes barnbarnsbarn (hur skriver man det?!).

frukost
bossedennis

Väl framme vid sjön var det inga tvivel att vi hittat en liten pärla! Andreas tog bilrodret och visade, på äkta bruksarvis, hur en man från Relita backar ner en trailer. Alla de guldklimpar vi kikat ut från stranden gjorde oss totalt osäkra på var vi skulle börja. Sagt och gjort, efter 3 kast var med våra jerkpryttlar sadlade vi om till lite trolling. Här vill Dennis gärna tipsa andra om att trolling med en knölpåk till jerkspö inte är optimalt.

Nog kan man säga att det gav utdelning! Knappt 10 minuter senare utsöndrade ekolodet magiska djuphålor. Från 2m till 5m till 14m tillbaka till 4m och återigen ner till 10m. Vi hade alla olika beten för olika djup och vi visste att det endast var en fråga om tid innan vi skulle få något.

johnbosse
johnbosse2

Någonstans här börjar kaoset i båten. Beten, krokar, linor och tafsar ligger överallt. Andreas draghink visar sig livsfarlig, ingen i rätt sinnesstämning stoppar ner sin hand där, förutom Andreas själv.

Precis när vi åker över en djupkant från 14m upp till 5m tjuter det till i Andreas haspel. I klassiskt Team Skithugg andra antog vi självklart att han ordnat ett ordentligt bottennapp men det visade sig vara en liten gös! "Eller en gädda? Eller borre?! Nä, måste vara en gös. Japp det är en gös!" brölar Andreas. När fisken bryter ytan ser vi dock en gäddmadame. En välgödd gäddmadame. Efter en härlig maktkamp och tafatta landningsförsök åker den upp! Andreas tog ett nytt PB på gädda, 8,5kg.

Nedan följer en kort sekvens från drillningen! Notera den professionella porträttfilmningen samt ljuva dialekten vi Västmanlänningar besitter.

bossepb

Återigen, i klassisk Team Skithugg anda ställer han kort därefter allt till rätta med ett brutalt overrun med tillhörande svordomar och temperament därefter.

bosseoverrun

Något senare åker vi fram och tillbaka över "gäddhålan" och Andreas landar ytterligare tre fiskar. Dock enbart gös, vilket inte är fy skam! John och Dennis lyckas inte landa någonting. Eftersom vi i Team Skithugg inte har världens bästa koll börjar vi genast komma med ursäkter. Fel färg, fel storlek, fel gång, fel vattentemperatur, fel spö, fel rulle, fel hastighet... ja, ni förstår principen.

gos1
gos2
gos3

Vi trollar en liten stund till och går tillbaka till jerkfisket, tyvärr utan resultat. Vi lyckas dock spana ut riktigt fina vikar och grynnor under tiden som nästa gång kommer få sig en rejäl inspektion! Detta har redan blivit alldeles för långdraget men det är ett otroligt vatten vi har hittat och vi kommer onekligen bege oss hit snart igen.

johnbosse3

← Tillbaka
blog comments powered by Disqus