Övernattning, båtköp, göda och svalkande bad

Det börjar bli en standard att någon av oss i Team Skithugg har en dålig dag och- eller tripp. Det hela började med en idé om övernattning i husvagn som slutade i ledbrutna gossar, spontanköp av båt, punktering, förtöjningsproblem men ändå en och annan "plangös". Oavsett hur det går och slutar har vi alltid skoj. Eller?

fredrikandreasjohn

Efter slentriankonversationer angående helgens fiske beslutades det att John och Dennis skulle ta med sig Askeladden och Fredrik och Andreas tar med sig husvagnen. Ut på eftermiddagen, sova, upp mitt i natten och fiska på morgonen. Visserligen blev det ungefär så också men varken Askeladden eller husvagnen dök upp. Fredrik och Andreas slog spontant till på en båt så under dagen bestämdes det att vi övernattar helt enkelt i bilarna.

fredrik

Väl ute på vattnet, alla fyra, kör vi ut och börjar trolla. Alla hade inför dagen införskaffat nya leksaker inför trollingen och de eventuella jerkpauserna. Knappt 5 minuter efter Dennis slängt i och satt sig tillbaka plockar han upp en "plangös". För er oinsatta är en "plangös" en gös som inte har någon form av kämparglöd och därmed planar upp till ytan och skiter i allt.

goesen
panorama

Ungefär 40 minuter går. Skitsnack, lite godis, skitsnack, lite kakor, skitsnack. Under den här tiden tar Fredrik fram sin fantastiska Daiwa Lexa 300 HL och stoltserar med hur fantastiskt dålig den här. Overrun efter overrun, linkap efter linkap. Alla vet hur extremt tråkigt det är när sådant händer men samtidigt är skadeglädje underbar. Varpå vi fnissar febrilt men slutar snabbt då Fredriks ögon avslöjar ett mordiskt sinne som skulle få Varg Vikernes att lägga sig i sängen och läsa Nalle Puh.

Pass på, efter mycket om och men klickar det återigen försiktigt i Dennis rulle och, hör och häpna, det är ytterligare en plangös. Nu har ingen av oss fått någon bamsing till gös någonsin men om dem större grabbarna är lika lama är det nog inget vi är så sugna på i fortsättningen. "Bita draget, skaka en gång, 'Äh, skitsamma'" beskriver rätt bra hur kampen utspelar sig.

himlen

Trollingen tar ut sin rätt och vi känner oss ganska uttråkade och letar därför upp en liten vik med stenar och vass för att söka efter gäddfarmor. Då Fredriks "argumentation" med sin rulle inte har gått så bra är han lite putt när vi andra tar fram jerkpryttlarna. Det har väl ingenting med hela historien att göra egentligen, vi vill bara påpeka hur bitter karln var.

draget

Nej, napptorsk blev det och vi tar oss "hem" för att få i oss lite mat och kanske en och annan timmes sömn. I sotarsvart mörker och sporadiskt duggregn sliter vi fram lite korvar, tändvätska och ved och gör oss en redig eld som värmer våra njurar och grillar vår korv. Någon timmes kontemplation över dagens fiskelycka, eller olycka, söker vi oss in i bilarna för att sova.

Här kommer ett hett tips. Sov inte i bil. En mer ledbruten man i bristande sömn än Dennis dagen efter får man verkligen leta efter. När man dessutom sover i en bil en viss person (John?!), vevat ner rutorna lite i för att det inte ska bli så varmt när det under natten blir rena rama sibirien blir man ganska seg. Dock tog det knappt 45 sekunder från att Dennis vaknar tills han har gjort en eld för att värma sin lilla stuss vid.

elden

No rest for the wicked, ut igen. Åter igen, knappt 10 minuter efter vi riggat klart för trolling plockar Dennis upp en liten plangös. Det är onekligen kul att få fisk men är dem så här små och lama blir det snabbt nästan lite tjatigt. Speciellt när bara en av oss får fisk... Efter ytterligare några timmars trolling utan resultat ger vi oss istället på vikar och vassuddar. Det är ungefär nu som bristen på sömn börjar visa sig hos samtliga deltagare. Vi fastnar i botten, paddlar in i 30cm grunda vikar, lyfter upp motorn, kastar 130g jerkbaits 7 meter in i vassen bara för att visa vår manlighet.

Plötsligt tjuter Andreas om att han har fisk. Nej det var botten. Eller är det fisk? Han vevar som en galning för att få in det som nu sitter på kroken. Ett ordentligt spöböj och en riktigt trött Andreas får till slut upp den största stocken hittills i hans karriär. När det var över, stocken åter på sin plats tog vi beslutet att bege oss hem.

andreas
john

Vi kör tillbaka till rampen, lastar ur allt ur båten, in med grejerna i bilen och då får vi veta. Andreas och Fredrik hade fått punktering dagen innan strax innan dem anlänt. Dennis hade tyvärr en tid att passa och i klassisk Team Skithugg anda struntade vi att hjälpa till och begav oss hem. Efter knappt 10 minuter på vägen ringer det, vid däckbytet hade fälgkorset gått av. Även om vi struntade i att hjälpa till från första början är vi duktiga nog att ta en tripp förbi OKQ8 och köpa ett fälgkors, däckfix och lite 5-56. När vi svänger in mot rampen ser vi helt plötsligt hur båten tycks glida iväg. Vi undrar självklart om Andreas och Fredrik har fått för sig att fiska lite under tiden. Om det ändå vore så väl, båten blev aldrig förtöjd och är nu på väg rakt ut i sjön, helt solo. Vi skyndar oss fram och berättar det för våra kamrater som, naturligvis, tror vi skämtar. Efter mycket om och men tar Andreas på sig ansvaret att hoppa i och hämta tillbaka den. Detta finns dessutom på film men den lilla dignitet som vi och Andreas har vill vi gärna behålla.

Nåväl, båten tillbaka och förtöjd, atteraljer för däckbyte avlämnat och vi beger oss hem.

← Tillbaka
blog comments powered by Disqus